در اقتصاد بازار مسکن در کنار بازار پول، ارز، طلا و مانند آن اهمیت ویژهای دارد، تحرک این صنعت میتواند در خروج اقتصاد از رکود - رونق اقتصادی - مؤثر باشد. صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان به عنوان یکی از ابزارهای مؤثر در بازار مسکن در جهان است. این صندوق از جمعآوری سرمایههای کوچک اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور سرمایهگذاری در پروژههای بزرگ ساختمانی ایجاد میشود. وجود یک ساختار قانونمند و نظارت مناسب میتواند منجر به رغبت و اطمینان بیشتر سرمایهگذاران جهت ورود بدان گردد. بر این اساس، بررسی فقهی ساختار، کارکرد و عملکرد این صندوق جهت طراحی مناسبات حقوقی و قانونی و ابزار مناسب آن ضروری به نظر میرسد. در بخش نخست این مقاله به تحلیل ماهیت، عملکرد و روابط این صندوق در جهان و ایران میپردازیم. در بخش دوم راهکارهای فقهی جهت ساختار و عملکرد و روابط آن را جهت طراحی ابزار مناسب در راستای رونق اقتصاد ایران مطرح میکنیم.
آقا نظری, حسن و رضا صفا, احمد . (1392). راهکارهای فقهی در طراحی صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان در اقتصاد ایران *. مطالعات فقه امامیه, 92(1), 7-34.
MLA
آقا نظری, حسن , و رضا صفا, احمد . "راهکارهای فقهی در طراحی صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان در اقتصاد ایران *", مطالعات فقه امامیه, 92, 1, 1392, 7-34.
HARVARD
آقا نظری, حسن, رضا صفا, احمد. (1392). 'راهکارهای فقهی در طراحی صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان در اقتصاد ایران *', مطالعات فقه امامیه, 92(1), pp. 7-34.
CHICAGO
حسن آقا نظری و احمد رضا صفا, "راهکارهای فقهی در طراحی صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان در اقتصاد ایران *," مطالعات فقه امامیه, 92 1 (1392): 7-34,
VANCOUVER
آقا نظری, حسن, رضا صفا, احمد. راهکارهای فقهی در طراحی صندوق سرمایهگذاری زمین و ساختمان در اقتصاد ایران *. مطالعات فقه امامیه, 1392; 92(1): 7-34.