فقه اسلام با پذیرش اصل عدم مسئولیت کیفری صغار، در عین حال که از تأدیب ایشان غافل نمانده، با موضوعیت قائل شدن برای امارۀ سنی بلوغ، حسب نظر مشهور که اتمام نُه سال قمری را سن مسئولیت کیفری دختران میدانند که مورد متابعت مقنن نیز قرار گرفته، سبب شده است تا این اصل مترقی، در عمل فاقد نمود مناسبی بوده و سؤالاتی را در پی داشته باشد. لذا برخی از فقها سعی در تبیین مبانی مجدد نظر مشهور و تعدیل آن در قالب افزایش سن بلوغ دختران و سن مسئولیت کیفری ایشان و یا حذف موضوعیت از معیار سن برای اثبات بلوغ داشتهاند. این نوشتار ضمن تبیین معیارهای مسئولیت کیفری دختران نزد فقهای امامیه و قوانین موضوعه، به صورت تحلیلی و توصیفی به این موضوع پرداخته است.
قبادیان, علی , برجی, یعقوب علی و عبدی, مهدی . (1398). نقش بلوغ در مسئولیت کیفری دختران در فقه امامیه و قوانین کیفری ایران و فرانسه. مطالعات فقه امامیه, 98(2), 37-64.
MLA
قبادیان, علی , , برجی, یعقوب علی , و عبدی, مهدی . "نقش بلوغ در مسئولیت کیفری دختران در فقه امامیه و قوانین کیفری ایران و فرانسه", مطالعات فقه امامیه, 98, 2, 1398, 37-64.
HARVARD
قبادیان, علی, برجی, یعقوب علی, عبدی, مهدی. (1398). 'نقش بلوغ در مسئولیت کیفری دختران در فقه امامیه و قوانین کیفری ایران و فرانسه', مطالعات فقه امامیه, 98(2), pp. 37-64.
CHICAGO
علی قبادیان , یعقوب علی برجی و مهدی عبدی, "نقش بلوغ در مسئولیت کیفری دختران در فقه امامیه و قوانین کیفری ایران و فرانسه," مطالعات فقه امامیه, 98 2 (1398): 37-64,
VANCOUVER
قبادیان, علی, برجی, یعقوب علی, عبدی, مهدی. نقش بلوغ در مسئولیت کیفری دختران در فقه امامیه و قوانین کیفری ایران و فرانسه. مطالعات فقه امامیه, 1398; 98(2): 37-64.